چکیده وخلاصه ای ازکتاب( 200 پرسش 200 پاسخ- استاد سید کاظم ارفع)
1- بفرمایید این که برای خاستگاری می گویند یک نظر حلال است چیست وآیا استخاره لازم است؟ ج:دختر وپسری که به طور جدی قصد ازدواج دارند حق دارند قبل از انجام عقد یکبار همدیگر را ببینند. حتی موی سر دختر.و دراین برخورد اول عروس خانم باید لباس ساده بپوشد.اما استخاره وقتی جایز است که تصمیم گیرنده بر سر دو راهی مانده است ولهو علیه تصمیم خود دلایلی دارد که نمی تواند یکی را انتخاب کند.
2- بدعت یعنی چه و بدعتگزار چه موقعیتی دارند؟ ج: یعنی بدعتگزار حکم یاعمل وحتی القاء عقیده ای را بر خلاف امر خدا وکتاب خدا و پیامبر (ص) به مردم ابلاغ کند ویا خود به تنهایی انجام دهد.به عبارتی رای خود را بر رای خدا و قرآن و پیامبر ترجیح دهد.پیامبر خدا(ص) بدعتگزاران بدترین مردم و موجودات هستند.(کنزالعمال شماره 1095)
3- بعضی از جوانان به وسیله کامپیوتر برد و باخت انجام می دهند، چه حکمی دارد؟ ج: قمار و برد و باخت به هر شکل حرام است . چنانچه قبل از بازی فوتبال و سایر بازیها دونفر با هم شرط می بندند که هر طرف بازی را برد فلان مقدار پول از نفر دوم بگیرد. این هم نوعی از قماراست در حالی که اصل بازی بی اشکال است.
4- اگر از بدن غیر مسلمان به بدن مسلمان پیوند بزنند وضع این مسلمان از نظر معنوی به هم نمی خورد؟ وقتی از بدن غیر مسلمان عضوی را به بدن مسلمان پیوند بزنند عضو بدن مسلمان می شود و روح در آن حلول می کند ومشکلی ندارد.
5- تست ایمان از منظر معصومین (ع) چگونه است؟ ج: از دیدگاه آن بزرگواران اولین تست در اندازهتحمل و مقاومت در برابر ابتلائات وناملایمات است.امام کاظم می فرماید: مومن به کفه ترازو می ماند که هرچه برایمان او افزوده شود بلایش فزونی میگیرد تا با دامنی پاک از گناه خدای عزوجل را دیدار کند.تست دوم در تغییراتی است که در زندگی رخ می دهد مثلا کسی در فاصله کوتاهی ثروتمند میشود و احساس بی نیازی می کند.او اگر رنگ عوضنکردباور کند که هنوز مومن است.
6- آیا اشکالی دارد که پسران جوان به زیبایی سر و صورت خود بیافزایند و خود را آراسته کنند؟ ج: خودآرایی جزو دستورات اسلام است اما بعضی که از روایات و توصیه های معصومین بی اطلاع هستند فکر می کنند تدین وایمان در ژولیدگی وبی اعتنایی به سر و وضع و قیافه است! امام صادق می فرمود: « لباس زیبا بپوش زیرا خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد اما باید از حلال باشد.»
7- غذای حرام چه تاثیری بر انسان می گذارد وثوابترکآن چه اندازه است؟ ج: پیامبراسلام(ص): هرکس یک لقمه حرام بخورد نماز چهل شبش پذیرفته نشود.(کنز العمال شماره 9261) خدای عزوجل بهشت را بر بدنی که ازمال حرام تغذیه شود حرام کرده است.(میزان الحکمه ج 3 ص 1124) ثواب ترک لقمه حرام: همانگرامی فرمود:نخوردن یک لقمه حرام نزد خدا محبوبتر است از خواندن هزاررکعت نماز مستحبی. ترک حرام به قدر کمی نزد خدا محبوبتر است از صدحج که ازمال حلال صورت گیرد.(تنبیه الخواطر ج2 ص 120)
8- چه چیزهایی باعث ارتداد وکفر می شود؟ ج: 1-تشبیه کردن خدا به مخلوقاتش 2-هرکه برای خداوند چهره و صورتی مانند چهره انسان قایل باشد.3-اعتقاد به جبرمطلق واعتقاد به واگذاری وتفویض مطلق. 4-اعتقادبه تناسخ ارواح یعنی بعد ازمرگ هرکس روحش به انسان دیگری در دنیا بر می گردد. 5-کسی که به دروغ ادعای امامت کند. 6-کسی که درباره خدا و رسولاو شک کند. 7- بغض عترت و اهل بیت را در دل داشته باشد.8- انکار ظهور مولایمان حضرت بقیه الله امام عصر روحی له الفداء را نماید. 9- انکار اصول (توحید، نبوت، امامت ، عدل و معاد) وفروع دین و چیزهایی که جزء ضروریات دین محسوب میشوند؛ مثل نماز وروزه وحج وغیره در فروع دین و انکار حجاب وامثال آن که از ضروریات دین هستند.