ویژگی خانواده قرآنی
قرآن کتاب الهی ، نور هدایت، شفای سینه از دردهای اخلاقی، راهنما به سوی زندگی برتر ، ذکر حق ، مفسر حقایق، صراط مستقیم، منبع پند و عبرت ، مبین مسائل عالی اخلاقی ، نشان دهنده حیات پاکان ونیکان وحجت حضرت حق در دنیا و آخرت است.
مرد و زن در برابر این نعمت بی نظیر الهی مسئول و مکلّفند ، تکلیف آنان یاد گرفتن قرآن و عمل به آیات آن در تمام شئون حیات است.
در هجوم فتنه ها که همچون شب تاریک به شما حمله ور می شود، به قرآن پناه ببرید و مگذارید فضای زندگی با حکومت فتنه تیره و تار شود.
رسول خدا ( صلی الله علیه و آله) فرمود: «خیار کمُ مَن تعَلَّم القرآنَ و علّمَه : بهترین شما کسی است که قرآن را بیاموزد و آموزش دهد.»
با توجه به این روایت مهم ، مسئولیت سنگین سرپرست خانه روشن تر می شود. سرپرست خانه لازم است قرآن را فرا گیر ، و زمینه فراگیری زن و فرزند را نیز فراهم کند، آنگاه همه با هم به کتاب خدا عمل کنند، تا عرصه خانه از آلودگی پاک، و به حسنات و نیکی ها آراسته شود، و در نتیجه خانه و خانواده نمونه ای از بهشت آخرت گردد.
خانه ای که از ظلم و عدوان پاک ، و از تقوا بهره مند ، و فضایش از آسایش و امنیت ، و صدق و راستی، و درستی و امانت معطر است.
خانه ای که اهلش اهل قرآنند، از برکت قرآن رشد عقلی و فکری پیدا می کنند، که عقل هماهنگ با قرآن مجید عقل ملکوتی، و مایه عرشی و آخرتی است ، و سودش عبادت حق ، و تحصیل بهشت جاودانی است.
( انصاریان، حسین، نظام خانواده در اسلام، قم، انتشارات ام ابیها، ج شانزدهم، بهار 1380، صص 343 - 341)